Vastaus prosenttikasvuun

Maapallon massan verran!!

 

Eikö vastaus ole uskottava?

Maapallon säde on n. 6400km, jolloin tilavuus on 1,083*1012km3 (pallon tilavuus on 4/3*pii*säde3).
Maapallon keskitiheys on 5,52kg/dm3, jolloin massa on 5,976*1024kg (tilavuus*tiheys).

Kaava korkoa korolle on alkupääoma*(1+korkoprosentti/100)aika.

Oheisista kaavoista voi helposti päätyä oikeaan vastaukseen.

 

Lisäyksityiskohtia

 

VAROITUS!! VAROITUS!! VAROITUS!! VAROITUS!!

Kun säästämistä on jatkettu 232 vuotta lisää, eli yhteensä 2232 vuotta, alkuperäisellä 3,25%:n korolla, kultaa on koossa viiden auringon massan verran!!

Mikäli säilyttää kaiken kullan yhdessä paikassa, se on jo saattanut romahtaa neutronitähdeksi. Romahduksessa on tapahtunut myös käänteinen "Midaksen kosketus" eli kulta onkin muuttunut muuksi aineeksi eli tässä tapauksessa "neutroniumksi" tai mahdollisesti jopa kvarkkiplasmaksi.

Jos säästämistä yrittäisi edelleen jatkaa, neutronitähti romahtaisi jossain vaiheessa mustaksi aukoksi ja tilanne muuttuisi vieläkin huonommaksi. Kulta ei ainoastaan ole muuttanut olomuotoaan, vaan se mitä siitä on tullut, on muuttunut saavuttamattomaksi, sillä tunnetustihan mustasta aukosta ei saa mitään ulos ( tai ei ainakaan mitään sellaista mitä sinne on "laitettu").

Ellei kultaköntti ole vielä romahtanut neutronitähdeksi tai mustaksi aukoksi, se romahtaa kyllä annetulla kasvuprosentilla pian.

Pienen Google-työskentelyn jälkeen päädyin siihen arvioon, että kullan elektronien paine, joka johtuu Heisenbergin epätarkkuusperiaatteesta ja Paulin kieltosäännöstä (olettaen, että nämä eivät ole riippuvaisia toisistaan), jaksaisi vastustaa gravitaatiota n. 10 auringon massaan saakka. Tämän jälkeen tapahtuisi romahdus neutronitähdeksi. Google-haun tein termillä "Chandrasekhar limit". (Tässä kohtaa kaipaisin fyysikon apua, kiitos.)

Ja vaikka ei säilyttäisikään koroilla ansaittua kultaansa yhdessä paikassa, tällä vauhdilla maailmankaikkeudesta loppuu kulta.

Mitä opimme tästä?

 


Vastaus pyramidijärjestelmään

1 048 576 henkilölle!!

 

Eikö vastaus ole uskottava?

Määrä saadaan kaavasta pyramidin leveyspyramidin syvyys, jotka ovat tässä esimerkissä neljä ja kymmenen.

 

Lisäyksityiskohtia

 


Takaisin kotisivulleni.